Globálny finančný systém - Hlavatá, Irena
Tendencie globalizácie sa prejavili asi najmarkantnejšie v oblasti medzinárodných finančných trhov. Vysoký nárast hodnoty medzinárodného pohybu kapitálu. V najbližšej budúcnosti sa nedajú očakávať dramatické zmeny vo fungovaní medzinárodného finančného systému. Rozvinutý finančný systém priaznivo vplýva na rast hospodárstva krajiny. Je finančná liberalizácia pre krajinu prospešná?