Medzinárodný manažment a multikultúrna výchova - Kokavcová, Dagmar
Problematika stretov rôznych kultúr v procese medzinárodného manažmentu Súčasná etapa globalizácie a internacionalizácie je charakteristická predovšetkým tendenciou k spolupráci, ktorá sa prejavuje najmä vo vytváraní rôznych foriem podnikateľských zoskupení. Podstata efektívneho fungovania týchto zoskupení spočíva vo veľkej miere na harmonickej spolupráci pracovných tímov a manažérov, ktorí sú predstaviteľmi rôznych kultúr. Analýza fungovania manažmentu v podmienkach medzinárodnej spolupráce firiem a návrhy na vzdelávanie, prípravu manažérov a zamestnancov pre úspešné fungovanie v multikultúrnom prostredí.