Vývoj vzťahov medzi Tureckom a Európskou úniou - Tomková, Beáta
Vývoj vzájomných vzťahov EÚ/ES, ktoré od 60. rokov 20. storočia smerujú k integrácii Turecka do Európskej únie. Napriek úsiliu Turecka stať sa plnoprávnym členom EÚ a napriek tomu, že dosiahlo veľký pokrok v ekonomickej aj politickej oblasti, postoje jednotlivých štátov k vstupu tejto krajiny do EÚ nie sú jednotné. Predpokladá sa, že rok 2015 bude rokom vstupu Turecka do EÚ.