Strednodobý rámcový program UNIDO na obdobie 2004-2007 - Vilčák, Peter
Priority stratégie UNIDO (United Nations Industrial Development Organization) v strednodobom rámci. Aktivity zahŕňajú podporu investovania, transfer technológií, rozvíjanie manažérskych schopností, podpora obchodu a prístupu na trh, rozvoj súkromného sektora a podpora rozvoja multilaterálnych dohôd o ochrane životného prostredia medzi firmami. 8 modulov služieb. Aktivity sú namierené najmä na rozvoj priemyslu, pričom dôraz sa kladie na priemyselný rozvoj rozvojových a najmenej rozvinutých krajín, vidieckych regiónov, podporu rozvoja malých a stredných podnikateľských subjektov, implementáciu vhodných stratégií na zlepšenie prístupu na zahraničné trhy. Výskumný program UNIDO.