Humanitárna kríza v Darfure - Tomková, Beáta
Občianska vojna v Sudáne a humanitárna kríza v Darfure na západe krajiny, ktorá sa začala vo februári 2003.Dekolonizácia po II. svetovej vojne. História Sudánu od sebaurčenia až ku genocíde černošských kmeňov.