Organizácia OSN pre priemyselný rozvoj - Vilčák, Peter
Organizácia OSN pre priemyselný rozvoj (UNIDO). Úlohou UNIDO je podporovať priemyselný rozvoj mobilizovaním národných a medzinárodných zdrojov a prostredníctvom nich napomáhať urýchlenej industrializácii rozvojových krajín a krajín s tranzitívnymi ekonomikami.Charakteristika organizácie, jej postavenie, významné funkcie, jej vývoj od založenia v roku 1966. Transformácia a reštrukturalizácia UNIDO a jej ďalší vývoj a aktivity v rámci spolupráce s inými organizáciami (UNDP, UINCTAD).