Kurzová konvergence a vstup do eurozóny - Čech, Zdeněk
Porovnanie doterajších kurzových skúseností nových členských (kandidátskych) krajín EÚ. Kurzové stratégie nových členských krajín: krajiny s fixným kurzovým usporiadaním, krajiny s voľnejším kurzovým usporiadaním, krajiny s pozvoľným asociačným procesom. Vzťah medzi kurzovou volatilitou a makroekonomickými veličinami. Hlavné determinanty menových kurzov pred pristúpením k eurozóne. Problematika nastavenia optimálnej centrálnej parity pre vstup do ERM2.