Národnostní složení obyvatelstva Československa v letech 1918-1989 ve světle právních předpisů - Brabcová, Petra
Priblíženie spôsobu zisťovania národnostného zloženia obyvateľstva a vymedzenie obsahového významu termínu národnosť v príslušných právnych predpisoch. Prípravné práce k ďalšiemu sčítaniu obyvateľstva. ktoré by sa malo uskutočniť v Českej republike okolo r. 2010. Československé sčítanie ľudí uskutočnené v rokoch 1921, 1930, 1950, 1970, 1980, 1991 a posledné v roku 2001.