Komunikácia - základná zručnosť učiteľa (i geografie) - Čižmárová, Katarína
Definícia pojmu komunikácia. Druhy komunikácie. Verbálna komunikácia. Neverbálna komunikácia. Paralingvistika. Komunikačné schopnosti. Pravidlá pedagogickej komunikácie. Aktivity zamerané na rozvoj komunikačných spôsobilostí. Cvičenia pre rozvoj komunikácie žiakov.