Stručný průvodce Evropskou unií a jejím právem - Kapitánová, Jitka
Všeobecný prehľad o vývoji a súčasnosti európskej integrácie. Povojnová Európa - vznik Európskych spoločenstiev. Kríza 60 - tych rokov a snahy o prehĺbenie integrácie. Jednotný európsky akt - rok 1986 - prvá významná revízia základných zmlúv. Maastrichtská zmluva o Európskej únii - rok 1992. Dohoda o Európskej ekonomickej oblasti (European Economic Area - EEA) a rozšírenie EÚ v roku 1995.