Vývoj metód rozhodovania v podmienkach neurčitosti - Vološin, Martin
Prezentácia prehľadu metód, zameraných na riešenie úloh manažérskeho rozhodovania v podmienkach neurčitosti v historickom kontexte, tak ako sa rozvíjali z hľadiska potrieb riešenia rozmanitých problémov. Štatistická teória rozhodovania. Začiatky operačného výskumu. Prínosy teórie hier. Metódy využívajúce poznatky teórie grafov. Teórie zahľadňujúce psychologické a sociologické faktory. Neurónové site a ich využitie pre rozhodovanie. Typy úloh riešiteľných pomocou neurónových sietí. Fuzzy logika a jej aplikácia v ekonomickom rozhodovaní.