Budou v Evropské unii narůstat regionální rozdíly? - Milerski, Osvald
Pojem globalizácia. Sociálno-regionálna politika EÚ v ére globalizácie. Urýchľovanie globalizácie a vznik nových foriem konkurencie. Nové štáty na globálnom trhu. Rastúca úloha veľkých miest, tzv metropolizácia. Európsky rozmer globálnych procesov.