Globálne strategické aliancie a akvizície - Javor, Miroslav
Analýza globálnych aliancií a akvizícií s dôrazom na ich spoločný strategický kontext - obe kategórie sú v súčasnosti kľúčovými nástrojmi udržiavania konkurencieschopnosti globálne operujúcich podnikov. Východiská existencie nadnárodných korporácií. Globálne komparatívne výhody a nevýhody. Globálne strategické aliancie. Globálne strategické akvizície.