Hodnota investičních projektů jako důležitý faktor hodnoty podniků - Scholleová, Hana
Metódy hodnotenia investícií - východisko pre reálne opcie. Rozhodovacie metódy: metóda čistej súčasnej hodnoty (NPV), metóda vnútorného výnosového percenta (IRR), metóda doby návratnosti (Payback period) a Profitability index. Meranie základných parametrov hodnoty finančných opcií. Základné možnosti stanovenia volatility reálnych opcií. Metóda logaritmovanej súčasnej hodnoty. Normatívny model pre použitie reálnych opcií. Riadenie reálnych opcií.