O vlivu risk managementu na hodnotu firmy - Hnilica, Jiří
Situácia finančného manažéra firmy hľadajúceho takú štruktúru firemných pasív, ktorá by viedla k maximalizácii hodnoty firmy. Modely Modigliani-Miller-Fama. Investičné stratégie. Kapitálová štruktúra a presuny bohatstva medzi investorov a firmy. Hodnotenie dopadu risk managementu na firmu. Cieľ firmy - maximalizácia hodnoty pre akcionárov alebo maximalizácia hodnoty firmy? Risk management a hodnota firmy. Risk management a znižovanie diskontnej sadzby. Risk management a zvyšovanie očakávaných príjmov.