Quality changes in commercial insurable risk - Daňhel, Jaroslav
Poukázanie na hlavné dôvody pre všeobecné odchýlenie kalkulácií taríf poisťovní a zaisťovní. Praktické prípady niekoľkých katastrofických situácií vzniknutých v niekoľkých posledných rokoch, vrátane povodní v Českej republike. Niekoľko nedávnych príkladov fundamentálnych zmien rizík zapríčinených štátnym aparátom, ktoré neboli konzultované s poisťovňami a môžu spôsobiť ďalšie vyhrotenie celkovej situácie.