Komplexní přístup ke strategii - Probst, G.
Metóda komplexného strategického riadenia vysvetlená na príklade švajčiarskej spoločnosti Ringier. Päť fáz uvedenej metódy. Identifikácia počiatočného stavu pre prijatie stratégie. Pochopenie zložitosti a dynamiky strategickej situácie. Vypracovanie návrhu strategického smeru. Vyhodnotenie a konkretizácia stratégie. Realizácia stratégie s využitím balanced scorecardu.