Klasifikácia a výskum (poznávanie) charakteristík objektov riadenia - Porvazník, Ján
Riadený objekt a jeho charakteristiky. Metódy skúmania charakteristík riadeného objektu. Rozvojové procesy v rámci jednotlivých charakteristík riadeného objektu. Ekologická charakteristika organizácie (hospodárskeho objektu) a jej procesy. Technologická a technická charakteristika organizácie (hospodárskeho objektu) a jej procesu. Ekonomická, obchodná a právna charakteristika organizácie a jej procesy. Trendy rozvoja vybraných procesov v rámci charakteristík hospodárskych celkov. Procesy "laissez faire" a ich vplyvy. Rozpornosť medzi stupňom rozvoja technológií a úrovňou získania vzdelania.