Ekonomický vývoj se zaměřením na současné poznatky environmentálního managementu - Kubík, Josef
Poukázanie na negatívne vplyvy, ktoré má hospodársky rast na ochranu životného prostredia. Upozornenie na tendencie vedúce k devastácii prostredia, ktoré si následne vyžaduje mimoriadne ekonomické kompenzácie. Charakteristika východzieho stavu a realita jeho ďalšieho vývoja. Aplikácia environmentálneho manažmentu v spoločnosti Barum Continental. Základné environmentálne aspekty výroby v spoločnosti Barum Continental. Realizácia environmentálnej politiky. Zhrnutie poznatkov poukazujúcich na nutnosť zavádzania systémov environmentálneho riadenia.