Úloha trhu při systematické revitalizaci Brownfields - Kraft, Jiří
Problém nevyužitých zdevastovaných plôch tzv. "brownfields". Trhový prístup k riešeniu reality brownfields. Revitalizácia môže byť realizovaná prostredníctvom súkromných investícií. V ekonomicky slabých oblastiach je nutné revitalizáciu riešiť pomocou vládnych výdavkov. Opodstatnenosť použitia vládnych výdavkov súvisí s ich intenzívnejšou multiplikáciou v zaostalých oblastiach v porovnaní s oblasťami vyspelými. Netrhové momenty riešenia existencie brownfields.