Ontologie a jejich využitelnost ve firmách - Řezáč, Jiří
Vymedzenie pojmu ontológia. Využívanie ontológií v organizácii v oblasti informačných systémov. Ontológia poskytujú účinný spôsob ako zachádzať so znalosťami znalostným kapitálom vo firme. Členenie ontológií. Ontológia ako slovná alebo obsahová teória. Členenie podľa predmetu formalizácie. Využiteľnosť ontológie vo firme. Výhody spojené s ontológiami. Ontológia v praxi.