Genderové aspekty vo vede - Barátová, Jana
Pohlavie vedca je pre priebeh vedeckej kariéry zásadnou premennou. Ovplyvňuje takmer všetky aspekty vedeckého procesu, pracovné vzťahy vo výskume, vedecký jazyk a nakoniec aj voľbu výskumnej problematiky. Ako sa gender (rod) vo vede prejavuje. Veda bola koncipovaná ako mužský projekt. Pozícia žien vo vede: štyri teoretické perspektívy. Genderová subverzia. Nedostatočné zastúpenie žien vo vede je prekážkou plného využívania ľudských zdrojov.