Ekonometrické modelovanie nerovnovážnych ekonomických stavov - Jurga, Rastislav
Definícia ekonometrie podľa Samuelsona. Základné kroky ekonometrickej analýzy. Nerovnovážne ekonometrické modely ako vhodný nástroj pre popis ekonomickej analýzy transformujúcich sa ekonomík. Ekonometria a nerovnováha. Klasický nerovnovážny model. Niektoré problémy špecifikácie a identifikácie nerovnovážnych modelov.