Porovnanie ekonomickej výkonnosti EÚ a USA - Barkócziová, Michaela
EÚ si stanovila cieľ stať sa do roku 2010 najkonkurencieschopnejšou ekonomikou na svete založenou na vedomostiach. Rozdiely vo výkonnosti EÚ a USA - dôsledok rozdielnej produktivity práce. HDP na obyvateľa porovnanie EU 15 a USA. Vplyv informačných a komunikačných technológií. Znalostná ekonomika sa musí stať ústredným prvkom rastu produktivity v EÚ.