Koniec transatlantickej spolupráce - Belmiloud, Majid
Západní partneri sa neustále vzďalujú od spoločnej reči. Prehlbuje sa priepasť medzi EÚ a USA. Dôvody, ktoré oslabujú a znemožňujú atlantickú kooperáciu. EÚ a jej hlboké vnútorné zmeny spôsobujú, že Atlantik sa stáva čoraz "širší".