Územní analýza nákupního chování - Cimler, Petr
Na správanie zákazníkov v zmysle ich orientácie na typy (formáty) predajní pôsobí nielen vlastná zákaznícka preferencia nákupných podmienok, ale tiež samotná úroveň obchodnej vybavenosti miest a obcí. Územný aspekt sa prejavuje v odlišnostiach orientácie zákazníkov na maloobchodné formáty nielen v celých oblastiach ale i jednotlivých obciach. Výsledky prieskumu správania zákazníkov v oblasti okresu Rychnov n. K. (ČR) a vybraných obciach so špecifickou polohou či obchodnou vybavenosťou. Výsledky môžu slúžiť i pre podporu územnej analýzy malých a stredných podnikateľov retailingu pri rozhodovaní o lokalizácii podnikateľských aktivít.