Transition and globalisation - with an emhasis on the principle of private property - Buruiana, Alina
Problémy, ktoré sa vyskytujú v procese transformácie a ich riešenie by mohlo byť užitočné aj z hľadiska globalizácie. Vlastnícke práva a spôsob ako možno dosiahnuť ich objektívnejšie použitie v praxi. Snaha o presnejšie vymedzenie vlastníckych práv - ťažkosti s ich implementáciou a ochranou v krajinách SVE. Sloboda a zodpovednosť - dva princípy, ktoré sú skryté v pojme vlastnícke právo.