Vývozy čínskeho textilu do Európskej únie po 1. 1. 2005 - Dobošová, Viera
Obchodná výmena medzi EÚ a Čínou je intenzívna vo viacerých oblastiach. Najviac textilných a odevných výrobkov sa na európsky trh dovezie z Číny. Po zrušení dovozných kvót 1. 1. 2005 na textil sa dal očakávať nárast týchto dovozov. Slovensko sa pridalo k 13 krajinám, ktoré na ministerskej schôdzi EÚ v Luxemburgu podporili zavedenie ochranných opatrení voči dovozom čínskeho textilu. Niektorí považujú odvetvie textilného priemyslu na Slovensku za neperspektívne.