Podpora zahraničných investícií na Slovensku - Fabianová, Iveta
Význam prílevu PZI na Slovensko. Národná stratégia podpory investícií (2003). Podľa stratégie je v záujme Slovenska orientovať sa na štyri skupiny strategických investícií : na znižovanie nákladov, na pridanú hodnotu, pre menej rozvinuté regióny, strategické investície do perspektívnych oblastí, napr. informačných technológií. Autorka hodnotí fungovanie a efektívnosť vládnych opatrení na podporu prílevu PZI na Slovensko a navrhuje možnosti ich zlepšenia.