Zdravotné dimenzie kvality života - Ginter, Emil
Zdravotný stav obyvateľstva ako najvýznamenjší indikátor kvality života. Index ľudského rozvoja - HDI a jeho použitie na kvantifikáciu kvality života a rozvoja spoločnosti. Prezentácia posledných dostupných výsledkov pre európske krajiny v rozpätí 0 1, ako je nádej na roky zdravého života (Health adjusted life expectancy - HALE) osobitne pre mužov a ženy vo väčšine európskych krajín. HALE je nový, iba v posledných rokoch zavedený ukazovateľ, ktorý odráža celkovú štruktúru úmrtnosti populácie.