Amenitní migrace jako specifická forma globální migrace obyvatel a její vliv na kvalitu života - Bartoš, Michael
Termín amenitná migrácia (amenity migration) sa vyskytuje v odbornej literatúre, ktorá sa zaoberá širokou témou sociálnej ekológie a kvality ľudského života. Fenomén ameninej migrácie výtazne podporuje masové šírenie informačných technológií a vo svojom dôsledku vedie k zmenám priestorového usporiadania ľudských aktivít v cieľovom území. Vývojové štádiá amenitnej migrácie a jej typológia. Amenitná migrácia v Českej republike.