Udržitelný rozvoj, jeho ohrožení a kvalita života - Rynda, Ivan
Kvalita života ako jeden z pilierov udržateľného rozvoja. Prehľad najzávažnejších nedorozumení alebo vedomých dezinterpretácií koncepcie udržateľného rozvoja. Charakteristika pojmov, ktoré vyjadrujú slabiny a ohrozenia v interpretetácii udržateľného rozvoja. -Chybná definícia udržateľného rozvoja, -neporozumenie, -harmónia a povera harmonizácie,-erózia, -formalizmus,-absencia hierarchie,-neúprimnosť,-zneužívanie,-komplexnosť,-strach.