Vývoj svetovej inflácie - Fašung, Peter
Dôležitosť sledovania vývoja svetovej inflácie. Vývoj svetovej cenovej hladiny v rokoch 2000-2004. Svetová inflácia v tomto období osciluje okolo úrovne štyroch percent ročne, pritom existujú značné rozdiely medzi rôznymi časťami sveta. Vývoj inflácie v rozvinutých krajinách. Vývoj inflácie v tranzitívnych krajinách. Vývoj inflácie v Ázii a Pacifiku, v Latinskej Amerike a Karibihu, v Subsaharskej Afrike, na Blízkom východe a Severnej Afrike. Predikcia faktorov determinujúcich krátkodobý vývoj svetovej inflácie.