Vývoj postavenia jazykov v procese globalizácie - Hašková, Terézia
Postavenie jazykov v procese globalizácie so zameraním na postavenie jazykov v EÚ. Úradné jazyky v EÚ. Percentuálne vyjadrenia znalosti úradných jazykov EÚ a ich používania obyvateľmi EÚ. Kto ovláda cudzie jazyky - výsledky socio-demografického prieskumu. Vyučovanie cudzích jazykov v EÚ, vyučovanie angličtiny.