Hospodársky rast verzus investície v regióne Blízkeho a Stredného východu - Havlová, Katarína
Vzťah hospodárskeho rastu, či poklesu a investícií podľa ekonómov. Hospodársky rast ovplyvňuje nie celková výška investícií, ale ich kvalita a efektívnosť. Verejné investície ako jeden z najvýznamnejších determinantov hospodárskeho rastu. Vzájomný vzťah verejných investícií a hospodárskeho rastu je nepriamo úmerný. Pomer súkromných investícií k verejným v regióne Blízkeho a Stredného východu je nezvyčajne nízky. Prekážky súkromných investícií v tomto regióne.