Vietnam - EU trade relations towards a more effective partnership - Ho Thi Thu Hoa
EÚ so svojimi 25 členmi od roku 2004 je dôležitým partnerom Vietnamu v oblasti politického dialógu, obchodu a spolupráce. Rozšírenie únie prinieslo Vietnamu nové možnosti a nové trhy. Vietnam je pre európskych investorov atraktívny najmä pracovnou silou a surovinami. Očakáva sa vstup Vietnamu do WTO na konci roku 2005 a to napomôže prístupu na jednotný trh únie. Prehlbovanie kontaktov medzi európskymi a vietnamskými partnermi.