Európsky sociálny fond - Hromada, Ivan
Európsky sociálny fond je jedným zo 4 štrukturálnych fondov EÚ a zároveň je z nich najstarší. Úlohy tohto fondu. Je hlavným nástrojom sociálnej politiky EÚ. Zámerom EÚ je prostredníctvom tohto fondu rozširovať možnosti zamestnania a zvyšovať geografickú a profesijnú mobilitu pracovníkov v EÚ a uľahčovať ich adaptáciu na priemyselné zmeny a zmeny vo výrobných systémoch najmä odborným vzdelávaním a rekvalifikáciou.