Otázniky nad dosahom vstupu Slovenska do Severoatlantickej aliancie - Hromý, Bruno
29. marca 2004 sa Slovensko stalo plnoprávnym členom NATO. Angažovanosť slovenských ozbrojených zložiek vo vojne proti terorizmu. Nárast zahraničných investícií do slovenského hospodárstva nesúvisí so vstupom Slovenska do NATO. Zvyšovanie vojenských výdavkov. Nevyhnutnosť reformy slovenských ozbrojených síl neobstojí. Slovenská verejnosť podporuje skoré zavedenie profesionálnej vojenskej služby. Boj proti terorizmu a Rusko.