Európska únia v roku 2005 - Hurná, Lucia, 1978-
Bilancovanie šesťmesačného luxemburského predsedníctva (2005). Obnovenie Lisabonskej stratégie, reforma Paktu stability a rastu, schválenie Finančnej perspektívy na obdobie 2007-2013, ďalšie rozširovanie EÚ, ratifikácia Zmluvy o Ústave pre Európu, zahraničné vzťahy. Priority britského predsedníctva v Rade EÚ na druhý polrok 2005.