Ekonomická terminológia v procese spracovania a sprístupňovania ekonomických informácií - Mártonová, Renáta
Náčrt niektorých špecifík procesu budovania špecializovaného selekčného systému v informačnom prostredí Slovenskej ekonomickej knižnice Ekonomickej univerzity v súvislosti s akceptovaním súčasných a perspektívnych tendencií v oblasti vzniku, vývoja a aplikácie odbornej ekonomickej terminológie. Slovník ekonomických termínov ako informačný a komunikačný nástroj v informačnom systéme knižnice. Slovenský národný korpus - oddelenie so zámerom budovať a spravovať automatizovanú textovú databázu slovenského jazyka. Problémy vzniku a vývoja ekonomickej terminológie. Význam terminologických komisií prie riešení sporných otázok a problémov.