Obchodná terminológia, frazeológia a frazémy - Šupín, Mikuláš
Nové problémy a dimenzie vyplývajúce z aktuálnej potreby tvorby novej odbornej terminológie z oblasti obchodu. Ide predovšetkým o problém adekvátneho zachytenia prebiehajúcich zmien (otázka výberu prameňov, ich hodnovernosti), prístupnosti a spoľahlivosti inojazyčných prameňov, odborného i jazykového posúdenia a zhodnotenia novozískaného materiálu (štatút nových slov, konkurencia cudzích a domácich termínov, vzťah existujúcej normy a živej odbornej praxe či spisovnej a nespisovnej vrstvy terminológie a pod.) Frazeológia a frazémy.