Měření nákladů na kvalitu ve výrobním procesu - Beyrová, Dita
Charakteristika pojmu proces. Dôvody merania výkonnosti procesov. Popis procesu - teória. Metodika realizácie procesného prístupu - proces výroby. Rozdelenie celého postupu do siedmich krokov. Určenie vlastníka procesu. Určenie vonkajších a vnútorných hraníc vrátane zákazníkov a dodávateľov. Popis procesu a dokumentácie. Určenie požiadaviek zákazníka. Určenie kontrolných bodov a ukazovateľov výkonnosti procesu. Meranie a vyhodnocovanie výkonnosti procesu. Realizácia spätnej väzby a opatrenia k zlepšeniu výkonnosti procesu.