Směnné relace v českém zahraničním obchodě - Jandová, Monika
Charakterizácia výmenných relácií, druhy, metodika výpočtu výmenných relácií. Analýza faktorov ovplyvňujúcich výmenné relácie. Základné tendencie vývoja výmenných relácií v ČR vrátane porovnania s ďalšími tranzitívnymi ekonomikami. Problematika výmenných relácií tvorí dôležitú časť vonkajšej hospodárskej politiky, lebo je jedným z ukazovateľov štruktúry otvorenosti ekonomiky.