Postavenie Európskej únie v Organizácii spojených národov - Jurík, Roman
Otázka postavenia EÚ v OSN sa nezdá byť aktuálnym problémom medzinárodnej politiky - všetkých 25 členských štátov EÚ sú členmi OSN. Uvažovanie o zmene postavenia EÚ v OSN by mohlo byť témou budúcich diskusií. EÚ ako celok nie je členom OSN. Na to, aby sa tak stalo, by bolo nevyhnutné zmeniť Chartu OSN.