Menová integrácia v rámci Afriky - zóna franku CFA - Kaba, Mamadou Saliou
História vzniku Zóny francúzskeho franku CFA. Projekt Európskej menovej únie a prepojenie franku CFA na euro bolo novým impulzným faktorom pre obchodné a finančné vzťahy medzi oblasťou CFA a krajinami EÚ a predstavovalo súhrn nových príležitostí pre ekonomiky Zóny CFA. Identifikácia výhod pre tento región Afriky pri príležitosti zavedenia európskej meny.