Spoločná organizácia trhu s cukrom v Európskej únii - Krajčík, Daniel, 1981-
Spoločná organizácia trhu s cukrom v rámci EÚ bola zavedená v roku 1968 s cieľom zabezpečiť príjmy producentom a samozásobenie trhu EÚ s touto komoditou. Nástroje, ktoré využíva existujúci režim trhu s cukrom v rámci EÚ. Návrh reformy organizácie spoločného trhu s cukrom počíta so znížením produkčných kvót a intervenčných cien, možnosťou transferu kvót medzi jednotlivými výrobcami z rôznych členských štátov, teda vytvoriť trhovejší a konkurenčnejší systém.