Účtovné štandardy pre podniky, ktoré nepodliehajú verejnému záujmu (malé a stredné podniky) - Škultéty, Jozef
Účtovanie u podnikateľov a účtovnú závierku upravuje zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, ktorý bol novelizovaný k 1.1.2005 a opatrenia Ministerstva financií SR. Zákon o účtovníctve prebral niektoré právne aspekty Európskej únie. Zostavovanie konsolidovanej účtovnej závierky podľa IAS/IFRS je vhodné hlavne pre nadnárodné spoločnosti. Základné princípy vývoja štandardov pre malé a stredné podniky (Small and Medium sized Entitie - SME).