Nielen výnos je dôležitý - Baláž, Vladimír
Pokračovanie príspevku o charakteristike metód, ktoré dokážu merať riziko investície. Beta ako meradlo volatility ceny akcie. Modelové výnosy fondu a jeho benchmarku. Alfa ako rozdiel medzi očakávaným výnosom z fondu vzhľadom na jeho betu. Sharpeho koeficient. Treynorov koeficient. Vzťahy medzi jednotlivými koeficientami. Výhody a nevýhody ukazovateľov rizika.