Druhy medzinárodných investičných zmlúv - Lipková, Katarína, 1976-
Rôznorodosť a rastúci počet investičných zmlúv uzatváraných v posledných desaťročiach a stupeň ich konzistentnosti vzhľadom na to, že sa do značnej miery prekrývajú. Vzťahy medzi jednotlivými druhmi investičných zmlúv. Bilaterálne, regionálne a multilaterálne investičné zmluvy - zmluvy o ochrane investícií. Spoločné črty a spoločné oblasti úpravy BITs (Bilateral Investment Treates). Európsky a severoamerický model bilaterálnych investičných zmlúv. Investičné nástroje OECD.