Vysoké školy na Slovensku - šance a riziká - Polák, Matej
Nové nároky na absolventov vysokých škôl (VŠ) v trhovom hospodárstve. Akú kvalitu ponúkajú slovenské vysoké školy. Absolventi sú väčšinou dobre teoreticky vybavení, ale nevedia sa orientovať v praxi. Potreba zmien štýlu a metód vyučovania. Vysoké školy musia presvedčiť firmy o vysokej úrovni inovácií vo vzdelávaní. Nová podnikateľská úloha vysokých škôl. Meranie kvality VŠ. Priveľa VŠ na Slovensku.